Párkapcsolat

Az elmúlt időszakban a párkapcsolaton, a férfi-nő közös együttműködésén dolgoztam. Nem tudatosan, de így hozta az élet, aminek kifejezetten örülök.

Mindig is szerettem volna felnézni egy férfira, de eddig nem tudtam, mert az önbecsülés hiánya nem engedte, hogy olyan férfit válasszak, akit testben és lélekben egyaránt szerethetek. Gyerekként magányosnak éreztem magam, aki egyedül van ebben a nagy világban, és akit az apukája nem szeret, mert nem fiúnak született. A szüleim elváltak, amikor ötéves lettem, és ekkor született a kishúgom, aki még az anyu szeretetét is elvette tőlem. Szörnyű tesó lehettem, pedig csak szerető nővére kellett volna lennem. Egyszerűen elfogadni a szeretetet és árasztani magamból, ahogyan ezt már teljes szívvel teszem. De akkor a szeretet helyett harag gyúlt a szívemben a világ felé, amiért ilyen csúnyán elbánt velem. A thétának köszönhetően ma már tudom, hogy nem a világ bánt el velem ilyen csúnyán, hanem egyszerűen ezt a megtapasztalási formát választottam. Mondhatnád, hogy egy gyerek nem tud ilyet választani. Nem is az a gyermek választotta, hanem az a tudatosság, aki ő!

Bezárkóztam érzelmileg teljesen. Szeretetre vágytam, miközben kifelé azt sugalltam mindenkinek, hogy nem kell a szereteted, jól vagyok így egyedül. Ez nem volt igaz, de akkor azt hittem, így vagyok erős. Ez is hazugság volt! Akkor vagy igazán erős, ha ki mered mutatni a sérülékenységedet, azt, ha fáj, ha szeretetre vágysz. És most mondhatod, hogy “hányszor fejeztem ki az igényemet, mégsem azt kaptam, amit szerettem volna”. Én meg azt mondom, hogy dehogynem! Pontosan azt kaptad, amit sugalltál a másiknak! 🙂 Mert nem elég a szeretetre vágyni és kimutatni, be is kell tudni fogadni. Ez a kulcs! Meg kell tanulnod befogadni, érezni a szeretetet. Merned kell megnyitni magad érzelmileg. Tudod hány embertől hallom a kezelések során, hogy “én nyitott vagyok”, “beszélgetek másokkal”. Én nem erre gondolok. Érzelmileg, az érzéseidet mered-e vállalni, mered-e önmagadat vállalni, mersz-e sebezhetővé válni? Mered-e vállalni azt a kockázatot, hogy megsérülsz?

Mindig is szerettem volna megbízni egy férfiban, rábízni magam, bízni abban, hogy mellettem áll és támogat, de nem tudtam! Miért is? Mert én voltam az erősebb, mert én voltam a férfi a kapcsolataimban, mert független nő akartam lenni, olyan nő, aki képes minden helyzetben helyt állni. Ezért mindig gyengébb férfit választottam magam mellé. Minden párkapcsolatban azt kaptam, hogy milyen erős vagyok lelkileg! Mostanra már belefáradtam abba, hogy erős legyek minden helyzetben. Eddig a viták során csak bántottam és sértegettem a társamat. Rosszul mutattam ki az érzéseimet. Sose azt mondtam el ami fáj, vagy amire vágytam. Inkább a sérelmeimet vágtam a fejéhez. Ilyenkor csak azt éred el, hogy felhúzza a falakat és védekezik. Például, ha a kedvesed későn érkezik haza és te rárontasz, hogy milyen szemét alak, hogy ilyen későn jön és még csak arra sem volt képes, hogy haza szóljon, akkor itt azt közvetíted felé, hogy Ő rossz! De senki sem akar rossz lenni. Nézzük meg ugyanezt a példát más nézőpontból. Késve érkezik haza a partnered, te pedig elmondod, hogy örülsz, hogy haza érkezett, mert egész este vártad. Vele szerettél volna lenni, még vacsit is főztél neki, ráadásul a kedvenc ételét készítetted el, és most úgy érzed, nem vagy neki fontos, hogy jólesett volna, ha legalább haza szól, hogy késik. Érzed a különbséget? Itt azt érzi, hogy szereted, hogy fontos neked. Te hogyan szeretnéd magad érezni? Rossznak vagy fontosnak egy kapcsolatban? Most már megölelem és hagyom, hogy öleljen, ha fáj a lelkem.

Eddig csak akkor sírtam, amikor nem látott a másik. Most már szabad folyást engedek az érzéseimnek. Tudod mit hallottam anyukámtól gyerekként? Majd ott fogsz sírni, ahol senki sem lát! És tényleg. Mert “anyának mindig igaza van” – gyerekként így hisszük. Anya mindig azt mondta, “lányom, úgy válassz, hogy téged szeressenek!”. Most már tudom, hogy a legrosszabb tanács, amit adhatott akkor nekem. Mindig úgy választottam, hogy engem szeressenek, mert így nem sérülhetek, így biztonságos! Nem voltam én igazán erős, csak nem kötődtem a társamhoz igazán, mert nem mertem szeretni, elköteleződni!

Ha úgy választasz, hogy téged szeressenek, a lelked megölöd, megfojtod! Mert mit sem ér az élet szeretet, szerelem és szenvedély nélkül. Az a nő vagy férfi, aki mellett nem köteleződnek el, aki mellet egy olyan bizonytalan társ van, aki nincs tisztában az értékeivel, az a nő vagy férfi, aki nem mer elköteleződni és mély érzéseket érezni a másik iránt, mindig hiányt és magányt fog érezni a kapcsolataiban.

Merj szeretni, merd kifejezni az érzéseidet a társadnak. De a megfelelő időben! Ez legalább annyira fontos, mint az, hogy hogyan adod a tudtára az érzéseidet. A Theta Healing megértést és rálátást ad.

Ezt részletesen kibontom a Nőiségszemináriumon, amit 2018.08.18-án tartok, melyre már most biztosíthatod a helyedet a: csilla@ateutad.hu-n
Befektetés: 25.000 Ft helyett 15.000 Ft
Cím: 1024. Bp Széll Kálmán tér 3.