Skip to content

Lásd meg a lehetőségeket …

… Hallod sokaktól, de hogyan? A rosszban milyen lehetőség rejlik – kérdezik sokan. Most megmutatom.

Ma felhívott egy fiatalember, aki tűzoltó. Elmondta, hogy már tizenöt éve a Tűzoltóságnál van, rengeteget dolgozik, már belefáradt, alig találkozik a barátnőjével, és úgy érzi, hogy elérkezett az idő arra, hogy már valahogy máshogy segítsen az embereknek. Azt is elmondta, hogy nagyon érdekli a Théta, de még nem ismeri.

Meséltem neki picit róla, és beszélgetés közben közölte, hogy árad belőlem a nyugalom, és hogy milyen jó annak, aki a közelemben van. Elmosolyodtam, mert őszintén, nem is gondoltam, hogy ilyen nyugalmat árasztok magamból, habár mindenki ezt mondja, csak más szavakkal. Másoktól azt is hallom, hogy kiegyensúlyozott vagyok, vagy egységben vagyok.

Aztán megkérdezte, hogy mindig ilyen nyugodt vagyok-e? Érdekes, én most sem gondoltam, hogy nyugodt vagyok, hiszen napközben voltam, tettem a dolgomat, és a mindennapjaimban ugyanúgy bosszankodom és mérgelődöm, mint bárki más, azzal a különbséggel, hogy már nem rágódom a dolgokon hosszasan. Ha történik valami, persze megérint, de most már tudom, hogy van kiút belőle. Ez valami megmagyarázhatatlan nyugalom, amikor nem nyugodtnak érzed magad, de mégis árasztod ezt a fajta biztonságérzetet, jelenlétet. Lehet nevezni magabiztosságnak is.

Azt tapasztalom, hogy amikor belekerülök ebbe a jelenlétbe, tudatosságba, akkor nagyon szépen meglátom az összefüggéseket, a miérteket, és meg tudom értetni másokkal az életükben történt események összefüggéseit, amik elhozták idáig.

És a tűzoltó is éppen erről beszélt, hogy amikor ott van a vészhelyzet, akkor ott azonnal tudja, hogy mit kell csinálni, azonnal tud dönteni, hiszen a vészhelyzet által ott helyben a jelenlét, a tudatosság állapotába kerül, miközben az élete más területein képtelen a döntéshozatalra, mindig hezitál, hiszen itt a tanult minták szerint hozza meg a döntéseit vagy választ.

Mik a tanult mintáink? A szüleinktől, nagyszüleinktől, tanárainktól vagy éppen a legjobb barátunktól látott reakció egy bizonyos helyzetre, ha ezt a látott helyzetben elfogadom igazságként. Például, ha folyton veszekedés volt a pénzen a családban, akkor nagy valószínűséggel nálam is feszültséget okoz a pénz.

Megkérdezte, hogy mi az ő életfeladata? Már adott volt, hogy az embereknek segít, csak a jelenléti állapotot most még a vészhelyzet útján éli meg, tudattalanul függőséget okozva magának.

A spontán beszélgetésünk során megmutattam neki az életében meglévő összefüggéseket, hogy a vészhelyzet által kerül jelenlétbe, és akkor tudja könnyedén meghozni a döntéseket. Ezt a jelenléti állapotot tudja előidézni a Theta egy nyugodt, harmonikus légkört kialakítva magában és maga körül. Ő még nem tudta, de a lelke már igen, hogy miért is érdeklődik a théta iránt.

Most elérkezett számára az a tudatszintbeli váltás, amikor majd ebből a nyugalmi állapotból, ebből a harmóniából tudja megteremteni ezt a jelenlétet, amiből képes segíteni másoknak úgy, hogy közben fejlődik, ő is jól érzi magát, hiszen bejelentkezett az október 19-21-ei ThetaHealing Alaptanfolyamra, ami ebben fog segítséget adni neki.

Hogyan vedd észre a lehetőségeket? Szerintem úgy, hogy észreveszed mindazt, amit a javadra tudsz fordítani mindabból, ami eddig történt veled.

Ha készen állsz meghozni azt a döntést, amit már régóta érzel a szívedben, akkor nem a szenvedésen keresztül fogod elérni a jelenléti állapotot, hanem olyan környezetet teremtesz meg magad és a családod számára, ami építő.

A végén még hozzátette, hogy annyi mindent kapott ezalatt a beszélgetés alatt, hogy azt sem tudja, hogyan hálálja meg.

Várlak téged is szeretettel a ThetaHealing tanfolyamra, ha úgy érzed, hogy megérett az idő egy más tudatosságra.