Skip to content

Tegyük meg együtt
a következő lépést

Dante Isteni színjáték szeminárium

Az eseményről

Talán emlékszünk még Dante Isteni színjátékára a középiskolai tanulmányainkból. Talán akad még néhány emlékünk a Pokolba tett utazásról, a bűnösök kínjairól, és felrémlik még Babits Mihály míves műfordításának néhány részlete egy illuzórikus barangolásról, mely talán nem is köthető teljesen a fizikai valósághoz, inkább egyfajta lélekben tett utazás, amit az ideáink utáni vágyunk ösztönöz.

De ki is volt Dante, és miért is foglalkozunk ezzel a költeménnyel egy Thétás szemináriumon, ahol a legfőbb célunk a szellemi tisztulás?

Dante az olasz és a világirodalom egyik legjelentősebb alakja, aki egy egész korszak tudását és szenvedéseit foglalta össze egy máig az érdeklődés középpontjában álló, grandiózus műben. Ebben a műben megtalálható a teológia és a tudomány minden fontos kérdése, ami addig – és talán azóta is – foglalkoztatta a tudósokat, és mindezt átszövi egy misztikus szerelmi történet, egy idealisztikus eszménykép utáni vágyakozás, aminek következtében ez a kóborlás a költő saját lelkébe tett utazássá válik, melynek során kíméletlenül szembesíti önmagát tulajdon életének bukásaival.

Dante a cselekmény idején – 1300-ban – az emberi élet Biblia szerinti fele útján járt, vagyis életének 35. évében, amikor az ember hajlamos számot vetni azzal, ami már mögötte van, és talán azzal is, ami még vár rá. Ebben az évben volt Rómában a nagy jubiláris búcsú, ami fordulópont volt az életében. Ekkor jött rá, hogy élete addig tévedés volt, a vándorúton, a nagy sötét erdőben eltévedt. A sötét erdő itt nem más, mint a bűnökbe merült ember lelki állapota, illetve a hazáját sujtó zűrzavar, melynek következtében száműzetésben élt és halt meg.

Ebből az emocionális mélységből indítja a barangolását, ami kezdetben csak még lejjebb vezet, olyan mélységekbe, ahol élő ember még nem járt. Az emberiség legnagyobb bűnein keresztüljutva azonban felsejlik a tisztulás és az újjászületés lehetősége, hogy a lelki és anyagi nyomorúságból kibontakozzon a földi és az örök élet boldogsága.

A mélységből a magasba jutás, a Pokolból a Purgatóriumon keresztül a Paradicsonba érkezés lelki életünk fejlődésmenetét festi le, az ébredésünk olyan akadályain való túljutást, mint az élvezetvágy, a kevélység vagy a kapzsiság. Az utazás azt is megtanítja, hogy a segítség mindig kellő időben érkezik, így a hitünk szilárd alapokra helyeződik, és a szélben tovább már nem inog meg az eltökéltség.

Azt a zarándokutat, melyet a főhős a túlvilág három magaslatán, a kárhozat, a tisztulás és a nem múló dicsőség fokozatain végigjár, mi is mindannyian megtesszük. A bűnös gondolatot, ami olyan könnyen átcikázik a gyenge ember agyán a lelkiismeret mardosása követi, de a megbánás a megtisztulás és a vezeklés purgatóriumi gyötrelmei után a békét ajánlja fel nekünk.

Erre a belső kalandra hívlak, hogy megvizsgáld a bűnök megkövült, évezredes dogmáihoz való viszonyodat, és ráeszmélj, hogy mit is rejt magában a tudatod minderről, illetve, hogy az hogyan képes befolyásolni akár a mindennapjaidat, a kapcsolataidat, vagy az önmagadról és az értékedről alkotott képedet.

A téma nem könnyű, de azt állítom, hogy három nap alatt is lehetőséged van a sötét erdőből, a tévelygésből a világosba jutni, vagy legalább felismerni, hogy oda melyik irány vezet, és újra reményteli, célokat kitűzni képes, értékes embernek érezni magad.

Akárhogy is, végső soron emelkedni fogsz, még ha átmenetileg alá is kell szállnod, de végül hálás leszel magadnak, hogy belevágtál, mert a túloldalon a fény vár.

Ha úgy döntöttél, hogy nincs értelme mélyebbre menni az erdőbe, és megtalálnád már a tisztást, akkor jelentkezz a csilla@ateutad.hu címen, vagy az itt található jelentkezési lapon. A további részleteket megbeszéljük. A tréning aktuális időpontjairól a programnaptárban vagy levélben tájékozódhatsz.

Most még rendkívül kedvezményes, bevezető áron, mindössze 65.000 Ft-os részvételi díjért élheted át ezt a csodálatosan mély és életet átformáló belső felfedezőutat.

Soha ne feledd: nem vagy egyedül, és bármilyen mély is a mocsár, mindig lesz, aki vezessen. Várlak szeretettel Budapest V. kerületében, egy hangulatos, családias, békés és elfogadó környezetben.

Remélem, együtt emelkedünk fel az örökkévalóságba.

Részletek

A szemináriumon való részvételnek előfeltétele nincs.

A következő szeminárium időpontját a program naptárban találod. Tanfolyamokat egyedi igények alapján is tartok, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot az elérhetőségek egyikén.

Részvételi díj: 65.000 Ft

Részvételi szándékod kérlek, jelezd e-mailben, vagy a jelentkezési lap kitöltésével.

Amennyiben szeretnéd tudni, hogy hogyan segíthet Neked a ThetaHealing a problémáid hatékony és azonnali megoldásában, illetve ha szeretnél folyamatosan értesülni minden közelgő eseményünkről, akkor jelentkezz a Virágzó jövő zárt facebook csoportba az alábbi címen: https://www.facebook.com/groups/525812658350650

Ha kérdésed van, keress bizalommal!
Tel: 30/ 694-79-41
e-mail cím: csilla@ateutad.hu

Szeretettel várlak!
Balogh Csilla

Nézd meg képeinket

Foglalj időpontot:

Esemény helyszíne

Theta Önfejlesztő Akadémia
Budapest V. kerület
Magyarország