Skip to content

Tegyük meg együtt
a következő lépést

Miért hagyom magam érzelmileg zsarolni?

Mi jut eszedbe, amikor azt hallod, hogy érzelmi zsarolás?

Az érzelmi zsarolás valamilyen önös cél érdekében alkalmazott érzelmi manipuláció, amit az adott személy alkalmazhat szándékosan vagy a tudatalatti mintáját követve. Ez utóbbi esetben észre sem veszi, hogy mit tesz, mert azt automatikusan, tudattalanul, ösztönösen teszi.

Nekem például azok az élmények jutnak eszembe, amelyeket gyermekként a családomban szereztem. Engem anyukám számtalanszor kitett annak, hogy megígért valamit és azután nem tartotta be. Miközben én egész héten azt a pillanatot vártam, ő azt éreztette velem, hogy én emlékszem rosszul. Tagadta, hogy megígérte volna, azután pedig számba sem vett.

Lehet, hogy az illető úgy ígér meg valamit, hogy amikor az ígéretet teszi, már akkor is tisztában van vele, hogy nem tudja és nem is akarja tejesíteni. Ennek ellenére mégis megígéri, mert ezzel valami neki tetsző viselkedést akar elérni, kikényszeríteni.

Ahogy ezeket végig gondoltam, eszembe jutott egy korábbi főnököm, aki képes volt ugyanilyen hatással lenni rám, és aki az érzelmi manipulációt előszeretettel alkalmazta a környezetében lévő embereken. Ekkor jöttem rá, hogy mi mindent okozhat a – többnyire először – gyermekkorban megtapasztalt érzelmi zsarolás egy olyan emberben, aki azt elszenvedi. Többek között járhat olyan következménnyel, hogy ennek a gyermekkori mintának köszönhetően felnőtt korunkban is hasonló embereket vonzhatunk be az életünkbe.
A jó hír az hogy ki lehet lépni ezekből a játszmákból például a Theta Healing módszerrel.
Érdekes párhuzam, hogy gyermekkorunkban a szülők testesítik meg az életünkben a tekintélyt, felnőttkorunkban pedig jellemzően a főnökeink. Amennyiben a tekintélyt reprezentáló emberek ugyanolyan jelleműek, mint a szüleink és szenvedünk tőlük, akkor nagyon ajánlott megdolgozni az érzelmi zsaroló szülői mintát.

Természetesen ennek még számtalan színtere lehet az életünkben, úgymint a párkapcsolat vagy a baráti kapcsolatok. A párkapcsolatokban előforduló problémákkal egy másik szemináriumomon is – a Nőiség szemináriumon – szoktam foglalkozni behatóbban, mivel ez a jelenség leginkább a párkapcsolatokban szokott előfordulni. Ezekben a kapcsolatokban tetten érhetőek az olyan érzelmi manipulátorok, akik mindig a saját igazukat keresik, és képesek tökéletesen elferdíteni a realitást.

Ha érdekel a téma, akkor tarts velem és kövesd a megosztásaimat, mert hamarosan jelentkezem a folytatással.

Részletek

A szemináriumon való részvételnek előfeltétele nincs.
Részvételi díj: 5.000 Ft.
Részvételi szándékod kérlek, jelezd e-mailben vagy töltsd ki a lenti jelentkezési lapot.

Amennyiben szeretnéd tudni, hogy hogyan segíthet Neked a ThetaHealing a problémáid hatékony és azonnali megoldásában, illetve ha szeretnél folyamatosan értesülni minden közelgő eseményünkről, akkor jelentkezz a Virágzó jövő zárt facebook csoportba az alábbi címen: https://www.facebook.com/groups/525812658350650

Ha kérdésed van, keress bizalommal!
Tel: 30/ 694-79-41
e-mail cím: csilla@ateutad.hu

Szeretettel várlak!
Balogh Csilla

Nézd meg képeinket

Foglalj időpontot:

Foglalj időpontot:

Esemény helyszíne

Theta Önfejlesztő Akadémia
Margit krt. 58. 1. emelet. 4.
18-as kapucsengő
Budapest
Magyarország
1027