Skip to content

A félelem legyőzése

Meggyőződésem, hogy a félelem legyőzésének módja az, hogy megértjük a gyökereit, új felismerésekkel fellazítjuk körülötte a talajt, és gyökerestől kitépjük. Aztán a szeretetet magjait vetjük el ott, ahol korábban büszkén magasodott az égbe a félelem. A félelemre úgy tekintek, mint ami hamis tapasztalás, ami igaznak tűnik. Tapasztalataim szerint a halálfélelmen kívül a félelemnek három fő fajtája van:

Az elutasítástól való félelem, ami abból fakad, hogy ostobának kudarc embernek tűnünk mások szemében.

A változástól való félelem, vonakodás, hogy ismeretlen vizeken hajózzunk, elsők legyünk, szakítsunk a hagyományokkal, feláldozzuk a külső biztonságot.

A félelem a sikertől, ami annak a bűntudatunknak a kifejeződése, ami ahhoz a természetes vágyunkhoz kapcsolódik, hogy érdekeink szerint cselekedve boldogok legyünk.

 

Az elutasítástól való félelem már kora gyermekkorunktól kísér: Az első: Ne! elhangzásától, amikor természetes kíváncsiságunknak engedve megpróbáljuk kipuhatolni és kielégíteni a szükségleteinket. A hatások már az anyaméhben érik a gyermeket. A gyermekét a méhében hordozó anya magatartásának is szerepe van, mint ahogy szerepe van a környezet zajának, és azoknak a hatásoknak is, amelyek befolyásolják az anya önbecsülését.

 

Ezeket a problémákat a Thetahealing módszerével, akár egyéni konzultáció keretein belül, akár valamelyik théta tanfolyamon, képesek vagyunk tartósan pozitív irányba megváltoztatni.

 

Szeretettel:

 

Balogh Csilla

Theta Healing Mester Instruktor