Skip to content

Sokan hisznek valamiben, vagy írhatnám úgy is, hogy mindenki hisz valamiben. Nem igaz? Te például miben hiszel?

Hiszel-e magadban? Van, akinek ez egy hosszú folyamat, egy végtelen út a teljes hithez, és van, akinek természetes módon jelen van az életében az önmagába vetett hit mindaddig, amíg nem történik vele valami, amivel hosszú hónapokig nem tud megbirkózni, tehetetlennek érzi magát. Nagyon sokan megvárjuk ezeket a helyzeteket az életünkben, hogy segítséget kérjünk, egy olyan fajta segítséget, amiben eddig nem hittünk. Nem jó és nem rossz, de ez is mutatja, hogy nem kell megítélni dolgokat, helyzeteket, amikben mások hisznek. Így talán nem teremtünk vagy nem vonzunk be az életünkbe olyan szituációt, amin keresztül megbizonyosodhatunk, hogy mindaz amiben eddig nem hittünk valamiért, ugyanúgy működik, mint az a dolog, amiben eddig hittünk. Itt az elfogadás mellet önmagunk erejét is tanuljuk. Miért és hogyan?

Amikor a szerencsében hiszel, kívülre helyezed az erőt. Mindegy, hogy a szerencse mögött a véletlenre vagy éppen egy nagyobb erőre tekintesz, a lényeg az, hogy nem érzed magad egynek ezzel az erővel. Rajtad kívülinek értelmezed. Valaki vagy valami támogat, oltalmaz, segít téged. És ez így is van, de tudnunk kell, hogy ez a valami vagy valaki hozzád tartozik, vagy helyesebben fogalmazva te tartozol hozzá! Sőt, egy vagy vele! Egy vagy ezzel az erővel, szépséggel és nagysággal. Mindenki kivétel nélkül egy vele. És nem, az emberek nem rosszak! Az eszme, amiben hisznek és ami szerint cselekszenek, azok a rosszak. Emlékszel a “hogyan alakul ki a félelem” írásomra? Ott mutatom meg azt, hogy a gyermek nem tud különbséget tenni a cselekedeteire vagy a személyiségére tett rosszallások között, és azt, hogy ez mekkora kárt okoz a gyermek önbecsülésében. https://ateutad.hu/2020/10/16/hogyan-alakul-ki-a-felelem/

Az önbecsülés hiánya is okozhatja azt, hogy nem önmagunkban, hanem másokban bízzunk jobban. Többféle egó létezik. Ezek közül kettőt említenék meg: a kiegyensúlyozott egót és az ellenálló egót.

A kiegyensúlyozott egó érted működik és teremt. Ebben az esetben hallgatsz a megérzéseidre, bízol önmagadban, tisztán és könnyen átlátod a dolgokat, sokan szeretnek, véghez viszed a céljaidat, megértő vagy és mindig tudsz szeretni.

Az ellenálló egó számára mindenki ellenség, még te magad is. Mindenhol a veszélyt véli felfedezni. Fél, de közben bátornak hiszi magát. Elrejti az érzéseit, mert azt hiszi, hogy akkor erős, és ez ugyanolyan tévedés, mint minden más elképzelése. Mindig készenléti állapotban van, folyton támad. Ha a megérzése megjelenik, nem hallgat rá, de később mindig kiderül, hogy tudta vagy érezte, de mégsem azt csinálta, amit a valódi nagyság mutatott meg számára.

Tudnod kell, hogy ez nem jó vagy rossz. A legfontosabb, hogy minden megváltoztatható, ami illúzió.

A következő mondattal megerősítheted az önbecsülésedet: Az elmém erejével megváltoztathatok minden dolgot és helyzetet az életemben, ami nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna!

Itt a legfontosabb az, hogy csak a te életedre érvényes ez, mivel mindenkinek szabad akarata van. Amennyiben egy helyzet vagy életesemény nem megfelelő számodra, meg tudod változtatni. Ha nincs elég pénzed, meg tudod változtatni. Ez nem nehéz, ha tudod, hogy hogyan tedd ezt meg. Nem nehéz, ha hiszel benne. Nem nehéz, ha teszel érte. De ha csak azt mondogatod, hogy nincs elég pénzed, akkor nehéz lesz. Nagyon nehéz.

Egy dolgod van: megváltoztatni az élethelyzetedet az elméd erejével. Amennyiben ez nem megy egyedül, ne szégyelld tovább. Szívesen állok rendelkezésedre, akár egyéni konzultáció, akár tanfolyamok vagy online tréningek keretein belül.

Szeretettel:

Balogh Csilla
ThetaHealing Mester Instruktor